“Rustig en mooi landschap verwoest”: reactie omwonende na bezoek Hoeksche Waard

Een enorme impact had het bezoek op mij. Ze stonden zo dichtbij, de eerste stop op 1 km dacht ik dat we er zo’n 600 meter vanaf stonden. Niet dus! Laat staan op werkelijk 600 meter, dat is echt in je achtertuin. Het geluid beangstigde me, het gaat continu door. De reacties van de bewoners waren ook schokkend, ‘het valt niet mee’ en het schaadt hun leefgenot. De machteloosheid en boosheid waren goed voelbaar. Wij gingen weer weg van het gekmakende geluid. Maar zij zitten ermee dag en nacht. Wat voorheen een rustig en mooi landschap was is verwoest. En dat is de gemeente Oss ook van plan. Hun burgers hebben niet alleen slapeloze nachten van het geluid en onverkoopbare woningen, ze verliezen de rust, ruimte, natuur en schoonheid van de mooie polder. De excursie is bevestiging voor waar ik al bang voor was en maakt me heel boos!

Marleen, omwonende Stijbeemden