‘Oproep aan dorpsgenoten’: reactie omwonende na bezoek Hoeksche Waard

Beste mede Harenaar,

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten bestaat er de mogelijkheid dat onze prachtige polder de komende 5 jaar voorzien gaat worden van 13 energiecentrales. Deze 13 windturbines zullen ons dorp aan 2 zijden insluiten en een hoogte hebben die maximaal 240 meter boven de prachtige weilanden gaat reiken.

Op 9 november ben ik met een aantal mogelijke toekomstige buren van deze windturbines gaan kijken en luisteren naar windpark Spui te Nieuw-Beijerland. Hier zijn wij hartelijk ontvangen door buurtbewoners, hebben we gesprekken gehad met diverse buren van de windturbines en met mensen die ons spontaan op straat aanspraken.

We zijn bij diverse omwonenden in de tuin geweest en een rondje om het windpark gemaakt en onder één van de reusachtige windturbines gestaan  

Persoonlijk ben ik geschrokken van de impact van deze 5 windturbines op een dorp van 4000 inwoners. Hoe zelfs op 1000 meter afstand de molens overdag te horen zijn midden in een dorp. Mijn opvatting over dit onderwerp was tot op heden ‘het zal wel meevallen’. Nu ik zelf ben gaan kijken is ‘het zal wel meevallen’ veranderd in ‘het gaat flink wat betekenen’ voor ons prachtig dorp Haren.

Dorpsgenoten ik wil jullie via deze weg oproepen om je te informeren zodat je weet wat je de komende jaren te wachten staat.

Wat kunt u doen:

  • Ga zelf kijken, luisteren en praten in de buurt van een recent gerealiseerd windpark (daar staan de nieuwste en grootste windturbines)
  • Laat je goed informeren!
  • Probeer op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.
  • Maak nu en dan een beetje tijd vrij om de diverse bijeenkomsten bij te wonen en je te laten informeren. Maar waar nodig ook je stem duidelijk te laten horen.

SAMEN STAAN WE STERKER.

Met vriendelijke groet,            

Luuk de Louw, omwonende Haren